Rendes vagy! :)

Rend. Rendes.
Milyen szép a magyar nyelv.
Ha rendet tartasz magad körül, ha rendben tartod a dolgaid, akkor rendes vagy...és akkor is azt mondják rád, hogy rendes vagy, ha jószívű vagy, segítőkész, jófej!
Ha ebből a szempontból nézem akkor a társas kapcsolatokban akkor van rend, ha jó fej vagy a többi emberrel, a körülötted élőkkel.
Vajon összefügg a két dolog?!
Aki nem szereti a rendet, most hevesen tiltakozik, hogy nem, nem...na ne már. Meg jönnek a vicces bögre feliratok: "A rendrakás csak a kisemberek mániája. A zseni átlát a káoszon." De ha nem a saját énvédő mechanizmusunk válaszol, ami mindig a magunk igazát akarja ráerőltetni az univerzumra is akár, akkor lehet felsejlik pont egy holisztikus felvetés: ahogy fent, úgy lent! Vagy másképpen: ahogy bent, úgy kint!
Ha elfogadjuk a "ahogy kint úgy bent" idézetet, akkor lehet mégis van valami a rendben. Tehát ha rend van benned (akár akkor is megőrizve a rendet, mikor nem jól mennek a dolgaid) akkor a rend rajtad kívül is megnyilvánul a tetteidben. Így a környezeted a rendet benned onnan veszi észre, hogy jófej leszel, segítőkész, mert ez a társadalom normális rendje... :)
Szabad gyakorolni! :)

Megjegyzések